zenés-bábos magyar nyelvű mesejáték

az előadás időtartama 30 perc

 

Örmény népmesék nyomán

Zenés-bábos mesejátékunkban két kislány egy játékboltban találja magát, ahol a sok varázslatos, életnagyságú játék: labda, mackó, indián, cirkuszi sátor, ólomkatona, sárkány látványa teljesen magával ragadja őket. A boldog és felszabadult forgatagban a játékok között egy hatalmas és titokzatos mesekönyvet találnak, amit közös erővel nyitnak ki… és hirtelen a mese szereplőivé válnak. A játékok életre kelnek, és egy varázslatos utazásra hívják a nézőket. Az örmény népmesék szárnyán szállhatunk, a játékok, bábok, élőbábok, örmény zene, élőzene mesés egyvelegében élvezhetjük együtt a nemzetiségi színház legújabb mesedarabját.

Rendező: Vesztl Zsófia
Dramaturg: Trojan Tünde
Díszlet, kellék: Martini Yvette
Fejdíszkészítő: Koncsag Erika
Zenészek: Juhász Endre, Kolozsvári Tibor
Játsszák: Keller Linda, Koncz Eszter

Az előadás 30 perc.

Az előadás után a legkisebb nézőink betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé. Báb- és hangszersimogatóval várjuk őket.

Az Artashat Örmény színházról

Különleges keleti világú örmény színjátszás, örmény kultúra, hagyományok, dallamok, gondolatok – nem csupán örményeknek. Olyan professzionális színházat álmodtunk, ami magába foglalja az örmény kultúrát, az örmény zenét, az örmény írókat, darabjaikat, a Magyarországon élő, örmény származású, illetve az itt vendégeskedő művészeket is. Színes palettát nyújtunk minden színházi évadban, mely kizárólag örmény vonatkozású. Törekvésünkben nagy segítség számunkra a termékeny örmény irodalom. Előadásainkban törekszünk a kétnyelvűségre, valamint a feliratozásra. Olyan különleges keleti világú színházat hoztunk létre, amely az itteni európai emberek számára ez idáig ismeretlen volt.

Alapvető célunk a magyarországi örmények önkéntes szerveződéseként az örmény nemzetiségű állampolgárok hagyományainak, kulturális örökségének megőrzése és ezek továbbadása leszármazóik felé, így erősítve meg kötelékeiket és az önálló kulturális tevékenységeik kialakulását. Nem titkolt szándékunk, közösségünk kulturális bázisává válni. Színházi bemutatóinkon túl különféle kulturális rendezvényeket, megemlékezéseket, irodalmi esteket, táncházakat, gasztronómiai esteket tartunk.

Célunk még, hogy a közönség megelégedését fokozzuk, igyekszünk a jelenlegi nézőinket megtartani és újakat szerezni. Mivel utazó színház vagyunk, ezért fontosnak érezzük a jó kapcsolatok kialakítását a különböző helyszínekkel, számítva arra, hogy rendszeres előadóművészei lehetünk a kulturális eseményeik sorában. Szeretnénk megmutatni magunkat országszerte, bemutatni az örmény kultúrát, megismertetni és megkedveltetni a közönséggel nemzetiségünket.

Jegyvásárlás: www.jegymester.hu